Hatással akar lenni a döntésekre

Visszautasította az Oscar-akadémia tagságát egy finn rendező

A 68 éves filmes azzal indokolta döntését, hogy inkább olyan szervezetekhez szeretne tartozni, amelyekben hatással lehet a döntésekre.

2015.06.30 05:30MTI

Visszautasította a meghívást az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia tagjai közé Pirjo Honkasalo finn rendező.

A legolvasottabb finn nyelvű lap, Helsingin Sanomat szerint a 68 éves filmes azzal indokolta döntését, hogy inkább olyan szervezetekhez szeretne tartozni, amelyekben hatással lehet a döntésekre.

Pirjo Honkasalo bírálta az idegen nyelvű filmek helyzetét az Oscar-jelölések során: mint mondta, a lobbisták és a személyes kapcsolatok túlságosan is befolyásolják a folyamatot.

Honkasalo az egyik legtapasztaltabb finn filmművész, játék- és dokumentumfilmeket egyaránt rendez, alkotásait a cannes-i és a torontói nemzetközi filmfesztiválon is bemutatták.

Mint a lap vasárnapi számában fogalmazott, fiatal korában elég amerikai filmet látott, s inkább a világ többi részének filmtermésére kíváncsi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.