Népszerűek a dínók

Eddig 500 millió dollárt hoztak a Jurassic World dinoszauruszai

Már a harmadik hétvégén vezetik az észak-amerikai kasszasikerlistát a dinoszauruszok.

2015.06.30 03:30MTI

Előzetes adatok szerint a Universal stúdió szuperprodukciója péntektől vasárnapig újabb 54,2 millió dolláros bevételre tett szert az Egyesült Államokban és Kanadában, és 500 millió dolláros eddigi hazai összbevételével minden idők ötödik legtöbb bevételt hozó filmje le az észak-amerikai piacon.

Már a harmadik hétvégén vezetik az észak-amerikai kasszasikerlistát a dinoszauruszok. A Pixar stúdió Agymanók című, múlt héten debütált animációja ugyanakkor szorosan a dinós film sarkában jár: 52,1 millió dolláros jegyeladással továbbra is a második helyet foglalja el a listán, és bemutatásának kezdete óta 184,9 millió dollárt hozott.

A várakozásokat és az első Ted-film 54 millió dolláros nyitó hétvégi bevételét jóval alulmúlva mindössze 32,9 millió dollárt hozott első hétvégéjén a Ted 2 című vígjáték egy mocskos szájú, marihuánaszívó játékmackóval (hangja: Seth MacFarlane) és Mark Wahlberggel a főszerepben.

A legtöbb szakértő 50 millió dollár körüli premier hétvégi bevételt jósolt a nyár legsikeresebb vígjátékaként beharangozott produkciónak. Nem került fel a dobogóra a hétvége másik premierfilmje, a Max, egy megindító filmdráma egy katonai kutyáról, amely 12,2 millió dolláros jegyeladással ugyanakkor a vártnál jobban szerepelt. Ötödik helyen Melissa McCarthy vígjátéka, A kém végzett 7,8 millió dollárral.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.