Programajánló

Családbarát Beatles-fesztivál vasárnap a Városligetben

Az autentikus felállásban játszó The Bits Beatles Emlékzenekar a legendás liverpooli négyes teljes életművéből válogat és száz dalt mutat be az ingyenes rendezvényen.

2015.06.26 17:19MTI
Facebook

A magyar Beatles-tribute zenekar június 28-án vasárnap egész délutános és estés maratoni koncerttel tiszteleg a nagy példakép előtt. A százdalos műsorfolyam 14 órakor kezdődik és 22 óráig tart - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Öt részben húsz-húsz ismert, emblematikus sláger és ritkán hallható dal fog elhangzani a Beatles 1962-től 1970-ig tartó történetéből. A tervek szerint a "menetek" közötti szünetekben kvízjáték és színpadi beszélgetések egészítik ki a programot.

A két éve alakult, fiatal muzsikusokból álló The Bits - Beatles Emlékzenekar tagja Derecskei Zsolt (zongora, gitár, ének), Bárth János (gitár, ének), Kasléder Albert (basszusgitár, ének) és Bakó Balázs (dob, ének). A különböző formációkból és stílusokból (blues, brit-indie) érkezett zenészek profi előadásmódra és megszólalásra törekszenek, a Beatles dalait angolul és a korabeli hangzás és alapok megtartása mellett viszik színpadra. Kasléder Albertnek ugyanúgy Höfner Violin basszusgitárja van, mint Paul McCartneynak volt, a frankfurti Musikmesse zeneipari kiállításon pedig a Höfner Guitars cég a magyar tribute zenekart választotta a hangszer promóciós képviselőjéül - áll az ajánlóban.

A zenekar mögött számos hazai fellépés, közöttük balatoni turné, fővárosi klubestek állnak, valamint a Hard Day's Night és a Help! című album megjelenésének ötvenedik évfordulójának tiszteletére adott tematikus koncert. A The Bits tavaly sikert aratott a hollandiai Big Rivers Fesztiválon, ahol egy helyi fúvószenekarral, illetve kórussal közösen játszottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.