eee

Ralph Fiennes rendezi a Rudolf Nurejevről szóló életrajzi drámát

A világhírű orosz balett-táncosról és koreográfusról, Rudolf Nurejevről Ralph Fiennes forgat filmet.

2015.06.23 18:14MTI
Facebook

A BBC News úgy értesült, hogy a film főszereplőjét még nem választották ki. A produkció Fiennes harmadik rendezése lesz a 2011-es Coriolanus című Shakespeare-feldolgozás és a magyar mozikban tavaly bemutatott Dickens-életrajz, A titokzatos szerető után. Ám amíg az említett két alkotásban maga is játszott - Coriolanust, illetve Dickenst alakította -, ezúttal nem vállalja a főszerepet.

A forgatást jövő év végére tervezik, a produceri feladatokat Gabriella Tana vállalta.

A részben a BBC Films által finanszírozott produkció forgatókönyvét Julie Kavanagh életrajzi műve nyomán David Hare írta.



Nurejev a Szovjetunióban született, de a hatvanas évek elejétől nyugaton élt, táncolt a brit Királyi Balett társulatában és filmekben is szerepelt, köztük a Rudolph Valentino némafilmsztárról szóló életrajzi drámában. A nyolcvanas években a Párizsi Opera Balettjének igazgatója lett. A művész 1993-ban, 54 évesen hunyt el AIDS-ben.

Fiennes - a Schindler listája, Az angol beteg és a Harry Potter-filmek sztárja - novemberben a Spectre című új James Bond-filmben jelenik meg a filmvásznon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.