Programajánló

Nyári színházi esték Kaposváron

A Szentjakabi Nyári Színházi Esték öt előadásból álló rendezvénysorozatának az idén is a bencés apátság romkertje ad otthon, ahol júliusban minden csütörtökön színvonalas előadásokkal várják a nézőket.

2015.06.23 22:30MTI

Ahogy az elmúlt több mint egy évtizedben, most is főként a "nagy színészi játékra alapoznak" a tavaly felújított, mintegy 300 nézőt befogadó szabadtéri előadásokon - mondta el Török Tamás, a rendezvény művészeti vezetője, a kaposvári Déryné Vándorszíntársulat vezetője és rendezője az idei előadásokról hétfőn Kaposváron tartott sajtótájékoztatón.

Az előadások sorát július 2-án Ljudmila Ulickaja nagysikerű regényének színpadi változata, az Odaadó hívetek, Surik című darab nyitja meg. A következő héten Joe Dipietro a Folyón túl Itália című komédiáját mutatják be, majd ismét egy komédiára, Ken Ludwig Botrány az Operában című előadására invitálják a nézőket.

Grecsó Krisztián három nemzedéket bemutató regényéből készülő előadást, a Mellettem elférsz című darabot július 23-án mutatják be, a hónap utolsó hetében pedig Hubay Miklós Elnémulás című tragédiájával zárul az idei Szentjakabi Nyári Színházi Esték rendezvénysorozata.

Ezúttal is több Kossuth-díjas művészt - Lázár Katit, Lukáts Andort és Pogány Juditot - köszönthet a közönség, akiket korábban a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagjaiként ismerhettek meg - közölte a rendezvény művészeti vezetője, hozzátéve: Tordai Teri először szerepel a nyári színházi esték programjában, Benedek Miklóst másodszor láthatják a nézők, a somogyi kötődésű Ivancsics Ilona visszatérő vendég, de a Déryné Vándorszíntársulat egykori tagjai közül is viszontláthatják Szabó Kimmel Tamást, Török Annát és Fábián Szabolcsot.



Török Tamás kitért arra is, hogy a helyi lakosok által kiváltható Kaposvár kártyával 40 százalék árengedménnyel válthatók meg a jegyek az előadásokra. Nem lesz esőnap, rossz idő esetén a Szivárvány Kultúrpalotában tarják meg az előadásokat - jegyezte meg a művészeti vezető.

Horváth Gáborné, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója a sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a programsorozat költségvetése hétmillió forint. Ebből 2,5 millió forint önkormányzati támogatás, a többit jegy- és intézményi bevételekből teremtik elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.