Hanghordozó

A székesfehérvári Vox Mirabilis kamarakórus nemzetközi CD-n szerepel

A Chortównia nemzetközi kórusszövetség felhívására jelentkeztek, a lemezen különböző nemzetek legjellemzőbb kórusművei csendülnek fel.

2015.06.20 21:30MTI

Egyetlen magyar énekegyüttesként szerepel egy nemzetközi CD-n a székesfehérvári Vox Mirabilis kamarakórus - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Zemlényi Katica, a kórus művészeti vezetője a műsorban elmondta, hogy a Chortównia nemzetközi kórusszövetség felhívására jelentkeztek, a lemezen különböző nemzetek legjellemzőbb kórusművei csendülnek fel. Hozzátette: nagy presztízs felkerülni erre a CD-re, amelyen csak már elismert, nemzetközi kórusversenyeken kimagasló eredményeket elért együttesek szerepelhetnek.

A zenei kiadvány ízelítő válogatás azoknak, akik igazán minőségi kórusműveket szeretnének hallgatni - jegyezte meg.

A Vox Mirabilis nagy múltra tekint vissza, a zenekar 2009-ben újult meg, repertoárjuk az egyházi kórusmuzsikán kívül a világi kórusművekre is kiterjed - mondta el az együttes művészeti vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.