Programajánló

Múzeumok éjszakája: Varázslatos helyszínek Kőszegen és Celldömölkön

A varázslatok világába kalauzolja el látogatóit az idei Múzeumok éjszakáján a Kőszegi Városi Múzeum, amely négy különböző helyszínen is várja az érdeklődőket június 20-án.

2015.06.19 13:30MTI

Az Arany Egyszarvú Patikamúzeumban "varázsitalokat" készíthetnek a résztvevők olyan gyógynövényekből, amelyek állítólag jól használhatók az átkok ellen. A Tábornokházban a hősök tornyában bűbájos kvízjátékra várják az érdeklődőket, akik az amulettkészítés fortélyaival is megismerkedhetnek.

A Fekete Szerecseny Patikamúzeumban is különleges keverékeket, "sötét varázslatok elleni elixírt" készíthetnek a betérők, a vállalkozó kedvűek pedig részt vehetnek egy bátorságpróbán, amely során végiglátogathatják az összes kőszegi varázslatos helyszínt, amit azután egy "tekergő kvíz" kitöltésével igazolhatnak.

Celldömölkön a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont is éjfélig tart nyitva, ahol a Vulkánházban a természettudományokhoz kerülhetnek közelebb a látogatók. Csillagászati előadások hangzanak el a bolygók csodálatos világáról, a Hold-kutatásról, a kozmikus becsapódások a földi életre gyakorolt hatásairól. Az épület előtt a Gothard Csillagászati Egyesület távcsövével végezhetnek megfigyeléseket az érdeklődők, akik természetesen megtekinthetik a vulkánok működését bemutató interaktív kiállítást is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.