Programajánló

Fazekas Sándor miniszter is rajthoz áll a 20. Magyar Borok Útja Ralin

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is rajthoz áll a 20. Magyar Borok Útja Ralin, melyet augusztus 28. és 30. között rendeznek meg.

2015.06.18 15:06MTI

Megay Róbert Péter, az esemény szervezőbizottságának társelnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az autós-boros élménytúra idén a Tokaj-hegyaljai, az Egri és a Mátraaljai Borvidéket járja be, miközben a résztvevők közel két tucat pincészetet látogatnak meg.

"Örömmel mondhatom, hogy a jubileumi rali alkalmából Fazekas Sándor a fővédnöki szerep ismételt elvállalása mellett most indulóként is részt vesz a versenyen" - fogalmazott Megay Róbert Péter. Hozzátette: idén kiemelkedően nagy az érdeklődés a rali iránt, amelyen száz autóban fogják maximálni az indulók számát, s ez összesen 230 versenyzőt jelent.

"Megújult szervező csapatunkkal azon dolgozunk, hogy a hagyományok megőrzése mellett az újdonságokra, a lendület megtartására és az élmények fokozására fókuszálva ünnepeljük meg a rali alapításának 20. évfordulóját" - mondta.

A rendezvény a borkultúra és a turisztikai látnivalók mellett a tudatos és biztonságos közlekedés népszerűsítésére is figyelmet fordít. Komáromi Endre nyugalmazott rendőrezredes, a rali biztonsági főnöke szerint a versenyzőket rendszeresen megszondáztatják majd, valamint a KRESZ-szabályok és a sebességhatárok betartását is szigorúan veszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.