Tárlat

Pop-art kiállítás a szekszárdi Placcban

Varga Enikő pop-art képeiből rendez kiállítást az új szekszárdi ifjúsági közösségi tér, a Placc. A keddi megnyitót slam poetry előadás és akusztikus rockzene kíséri.

2015.06.13 21:30MTI

A fiatal alkotó az MTI-nek elmondta, hogy 40-50, akrillal festett vászonképét állítja ki a három hétig látható tárlaton, köztük öt-hat új munkáját is bemutatja. A képek a pop-art klasszikus stílusában, éles kontúrokkal, harsány színekkel, sokszor erőteljes erotikus töltettel ábrázolnak elsősorban női testeket, testrészeket, arcokat. A cím nélküli kompozíciók Varga Enikő szerint a Marvel képregényeivel mutatnak hasonlóságot. "Tulajdonképpen képregényhősöket festek szexuális kisugárzással" - mondta.

A 32 éves festő, akinek munkáit legutóbb a fővárosi közönség a Puskin kávéházban ismerhette meg, négy éve autodidakta módon kezdett képzőművészettel foglalkozni, és korán magáénak érezte a pop-artot, amelynek legismertebb alakja, Andy Warhol jelentett számára ösztönzést. "Képeimet sok kiállítóhelyen nem fogadják el provokatív jellegük miatt, ettől függetlenül nem szeretnék változtatni rajta" - jegyezte meg az alkotó, akinek egyes képein a megformálás Warhol sokat idézett, Marylin Monroe-t ábrázoló művére emlékeztet.

A szekszárdi bemutató házigazdája a Crea-Art Csengey Dénes írószeminárium lesz, a 2014-ben indult csoportban helyi írók segítenek fiatalokat irodalmi szövegek létrehozásában. A megnyitón az Alisca slam poetry csoport tagjai adják elő verseiket, és a szekszárdi B18 nevű rockzenekar játszik akusztikus számokat.

A tavaly felújított városi piactéren működő Placc lett a helyszíne a Cseh Tamás Program által támogatott, Alterock néven futó, amatőr rockzenei koncerteknek, és több amatőr színjátszó egyesület is itt tartja próbáit - mondta Varga Dalma, a Babits Mihály Kulturális Központ programszervezője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.