Nedű

Kihirdették a Semmelweis Egyetem borversenyének győzteseit

Kihirdették a Semmelweis Egyetem szakmai borversenyének idei győzteseit, az elismerésekért tizenkét borvidék több mint száz bora versenyzett.

2015.06.11 17:36MTI

A Semmelweis Egyetem immáron hatodszor megrendezett országos borversenyét négy kategóriában hirdették meg, a rendezvénnyel a felsőoktatási intézmény a 45 évnél fiatalabb tehetséges, minőség iránt elkötelezett magyar borászoknak kíván bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

2015-ben a középkategóriájú fehérborok közül bronz minősítést kapott a Brunyai Családi Pincészet 2013-as Sietek elnevezésű bora, valamint ezüst minősítést nyert el a Csendes Dűlő Szőlőbirtok 2013-as Hárslevelűje. A kategóriában a Semmelweis Egyetem Bora címmel a Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet 2013-as évjáratú Tere-fere elnevezésű borát díjazták.

A középkategóriájú vörösborok versenyében bronz minősítést kapott a Bodor Borház 2013-as Úrbárium bora, emellett ezüst minősítést nyert el a Juhász Testvérek 2011-évjáratú Egri Paptag Superior Cuvéeje. A kategória győztesének járó címet a Takler Borbirtok 2012-es évjáratú Szekszárdi Merlot-ja szerezte meg.

A reprezentációs fehérborok közül a zsűri a Szent Tamás Szőlőbirok és Pincészet 2011-es Percze Furmintját találta legjobbnak, ezüst minősítést a Breitenbach Pince 2013-es évjáratú Lapis Furmintja, bronz minősítést pedig a Béres Szőlőbirtok és Pincészet 2011-es évjáratú Lőcse Furmintja kapott a kategóriában.

A presztízs vörösborok versenyében a Semmelweis Egyetem Bora a Gróf Buttler Borászat Egri Syrah Superior, Nagy-Eged 2011 elnevezésű bora lett. Ezüst minősítéssel díjazták a Bodri Pincészet 2011-es Szekszárdi Optimus Cuvée-jét, a szintén a Gróf Buttler Borászattól érkező 2011-es évjáratú Egri Phantom elnevezésű bora pedig bronz minősítést kapott.

A verseny zsűrijében a korábbi évekhez hasonlóan az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók kaptak helyet, a bírálat a nemzetközileg ismert és elfogadott pontrendszer alapján zajlott. A meghirdetett kategóriák nyertesei egy éven keresztül viselhetik a Semmelweis Egyetem Bora címet - olvasható az egyetem közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.