Társadalom

Színezd át! címmel országos kampány indul az elfogadásért

Vasárnap Kaposváron indul a Színezd át! elnevezésű rendezvénysorozat, amellyel a más kultúrák megismerésének és elfogadásának fontosságára hívják fel a figyelmet.

2015.05.30 10:30MTI

Az októberig tartó, tíz megyeszékhelyen rendezvényeket tartó sorozat főszervezője, Tintér Gabriella elmondta: a Színezd át! kampány célja, hogy a más kultúrák iránti nyitottságot, elfogadást erősítse.

A vasárnapi, kaposvári családi napról szólva közölte: a többi között várépítéssel, hangos könyvtárral, koncertekkel várják a gyerekeket, akik közös mesét is alkothatnak, amelyet aztán illusztrátorok megfestenek. Előadják az első magyarországi roma musicalt, amely több ismert zenész közreműködésével készült. A musical a magyar-roma együttélésről szól - mondta Tintér Gabriella.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.