Gyereknap

Ujjé, a Ligetben nagyszerű!

Ma kezdődik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a fővárosi önkormányzat kétnapos gyermeknapi rendezvénye a budapesti Városligetben, ahol ingyenes kulturális és oktató programokkal várják a családokat.

2015.05.30 08:35MTI
Facebbok esemény

A gyerekek részt vehetnek többek közt ingyenes fogászati szűrésen, hallhatnak a biztonságos internethasználatról, elsajátíthatják a KRESZ szabályait és vetélkedőkön tehetik próbára tudásukat, emellett lovasterápia-bemutató és focikupa is színesíti a programokat.

Az NGYSZ gyermekszínpadán fellép mások mellett a Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata, Pál Dénes, a Kiskalász, a Kolompos, a MintaPinty és a Réparetekmogyoró együttes, a kisszínpadon pedig a Budapesti Operettszínház művészei, Katus Attila, a Magyar Honvédség katonazenekarai és az Aranyszamár Színház ad műsort. A Zuglói Filharmónia zenekar programját a Vader1.hu jelmezes csapata színesíti, a Dog Chow KutyaSport Majálison többek között kutyás sportversenyek és bemutatók szórakoztatják a közönséget.

A Magyar Vöröskereszt véradásra várja a 18 és 60 év közötti önkénteseket, a nőgyógyászati szűrőkamionban orvosi szaktanácsadás és tájékoztatás, az OTP Bank fogászati szűrőbuszában gyermekfogászati szűrés zajlik majd. A Mercedes-Benz által indított MobileKids (MoKi) sátorban a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire hívják fel a 4-10 éves korosztály figyelmét játékos formában, a Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várják az érdeklődőket.

Az eseményen számos nagykövetség és kulturális intézet is bemutatja országa hagyományait, a nagykövetségek színpadán pedig táncos, zenés műsorokkal készülnek a külképviseletek. Fellép többek közt a német Lochberg Regionális Tánccsoport, valamint csíkszentdomokosi, indonéz és tatár gyerekek is bemutatják produkcióikat, színpadra lép a chilei Cuecas néptánccsoport és latin-amerikai előadók koncertjei is szerepelnek a programkínálatban.

A rendezvényen idén 500 nehéz sorsú gyereket látnak vendégül Budapestről, Pécsről, Pápáról, valamint Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról.

Az NGYSZ a fővárosi önkormányzattal közösen már 1990 óta, azaz 25 éve minden évben megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.