A szeretetszolgálat segítségével

Fölszállott a páva: kárpátaljai gyerekek is részt vehetnek a válogatón

Hetven kárpátaljai gyerek érkezik a Fölszállott a páva vasárnapi területi válogatójára a Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából, hiszen a fiatalok a szervezet segítsége nélkül az ukrajnai helyzet, az anyagi nehézségek és a szinte lehetetlen útlevél- és vízumkérelem miatt nem juthattak volna el a tehetségkutatóra.

2015.05.29 20:01MTI

Az MRSZ nem kizárólag az utazást, szállást, ellátást biztosítja a Budapestre érkező kárpátaljai gyerekeknek, de az elődöntőbe jutó versenyzőket is támogatja majd a továbbiakban - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.

A továbbjutók bekerülnek a Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíj Programjába, amely olyan tehetséges magyarországi és határon túli tanulóknak biztosít rendszeres anyagi támogatást, akik szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek.

A gyerekek a válogató után egy városnéző túrán is részt vehetnek, amelyen Szinetár Dóra, a szeretetszolgálat állandó önkéntese kalauzolja majd őket. A kirándulás után egy bográcsozásra kerül sor a Városligetben, ahol a korábbi évadokból ismert Páva-győztesek is csatlakoznak hozzájuk.

A kárpátaljai versenyzők egy rövid ének- és tánc műsorral is kedveskednek a budapesti közönségnek, amelyet szombaton délután a Hősök terén adnak elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.