Programajánló

Huszonötödször rendeznek gyermeknapot a Városligetben

Idén huszonötödik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata közösen kétnapos gyermeknapi programját a Városligetben, ahol május 30-án és 31-én számos ingyenes kulturális és oktatóprogrammal, valamint számtalan játékkal várják a családokat.

2015.05.28 18:27MTI

A gyerekek részt vehetnek többek közt ingyenes fogászati szűrésen, elsajátíthatják a KRESZ szabályait, koncerteket hallgathatnak és vetélkedőkön tehetik próbára tudásukat. "Idén 500 nehéz sorsú gyereket is vendégül látunk a rendezvényen Budapest mellett Pécsről, Pápáról, valamint Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról egyaránt" - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az esemény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Felidézte, hogy az önkormányzat 2014-ben támogatási szerződést kötött a gyermekmentő szolgálattal, és ennek értelmében idén 18 millió forinttal támogatja a rendezvényt, amely tavaly csaknem 400 ezer gyereket látott vendégül családjaikkal együtt.

Edvi Péter, az NGYSZ elnöke kiemelte: a szórakoztatás mellett a program fontos eleme az oktatás és a fizikai, valamint a mentális egészségre való nevelés is, így a biztonságos internethasználatról is tartanak bemutatót és szerveznek a téma köré előadásokat és játékokat.

Az NGYSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a rendezvény számos eleme a támogatók jóvoltából valósulhat meg, ilyen például az OTP Bank által felszerelt és 20 éve üzemeltetett mozgó fogászati busz is, valamint a Mercedes-Benz által indított MobileKids (MoKi) program, amely játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire.

Edvi Péter beszélt arról is, hogy a programon számos nagykövetség, kulturális intézet is bemutatja országa hagyományait, a nagykövetségek színpadán pedig táncos, zenés műsorokkal készülnek a külképviseletek. Fellép többek közt a német Lochberg Regionális Tánccsoport, de csíkszentdomokosi, indonéz és tatár gyerekek is bemutatják produkcióikat, színpadra lép a chilei Cuecas néptánccsoport és latin-amerikai előadók koncertjeire is várják a közönséget.

Az NGYSZ gyermekszínpadán fellép mások mellett a Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata, Pál Dénes, a Kolompos, a MintaPinty és a Réparetekmogyoró együttes, a kisszínpadon pedig a Budapesti Operettszínház művészei, a Magyar Honvédség katonazenekarai és az Aranyszamár Színház adnak műsort.

A Városligetben lesz lovasterápia-bemutató, gyereknapi focikupa, a Magyar Vöröskereszt véradásra várja a 18 és 60 év közötti önkénteseket, de újra megrendezik a Dog Chow KutyaSport Majálist is, a háromévesnél kisebbeket pedig a babaréten várják fejlesztő játékokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.