Verseny és fesztivál

Pénteken kezdődnek az Erkel Diák Ünnepek Gyulán

Péntektől több mint négyszáz középiskolás diák veszi birtokába Gyula városát, elkezdődik ugyanis a XXVI. Erkel Diák Ünnepek (EDÜ) kétnapos verseny- és fesztiválsorozata.

2015.05.29 04:30MTI

Szabó Enikő, a rendezvény egyik főszervezője elmondta: idén az ország tíz megyéjéből 412 diák nevezett be a versenyekre. Hozzátette: több iskola évek óta visszajáró vendégnek számít a fesztiválon, idén először pedig azt tapasztalták, hogy a diákok kísérő pedagógus nélkül is beneveznek a versenyprogramokra.

A középiskolások film, fotó, irodalmi alkotás, irodalmi színpad, kamarazene, képző- és iparművészet, kórus, könnyűzene, népművészet, szólóének, szólóhangszer, tánc és mozgás, vers és próza, valamint egyéb kategóriákban mérhetik össze tudásukat. Szabó Enikő elárulta: a legnépszerűbb a szólóének kategória a diákok körében.

A versenyek pénteken és szombaton lesznek a város több intézményében, az ünnepeket szombat este gálaműsor zárja az Erkel Ferenc Művelődési Központban, ahol az első három helyezést elérők és a különdíjasok lépnek fel.

Péntek este a diákok fáklyával vonulnak végig Gyula utcáin. Koncertezik az Ivan and the Parazol, a Fatal Error és a Blahalouisiana.

Az Erkel Diák Ünnepeket 1963 óta kétévenként rendezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.