Kultúra, gasztronómia, közösség

Változatos nyári programok Mórahalmon

Változatos kulturális, gasztronómiai és közösségi programokkal várják a nyári hónapokban a vendégeket Mórahalmon, a homokháti kisvárosban augusztusban újdonságként lovasszínházi előadásokat is rendeznek.

2015.05.28 01:30MTI

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Homokhátságon élőknek és a térségbe érkező vendégeknek egész évben tartalmas és színvonalas szórakozási lehetőséget nyújtson - mondta a politikus a színházi előadások leendő helyszínén, a Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában tartott sajtótájékoztatóján. Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester hozzátette: különösen így van ez nyaranta, amikor az Erzsébet Gyógyfürdőbe évente érkező mintegy félmillió vendég zöme ellátogat Mórahalomra.

A nyár hosszú évek óta kedvelt programja a Homokháti Sokadalom, amely idén július 3-án kezdődik. Nemzetközi néptánc fesztivál, fúvószenekari találkozó, rétes- és bivaly fesztivál, könnyűzenei koncertek és gyermekprogramok sora várja ezen a hétvégén a vendégeket - közölte a polgármester.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mórahalom városa először 2012-ben rendezte meg a Homokháti búcsút, a térség településének közös ünnepét. Augusztus 19-én Böjte Csaba és Kiss-Rigó László a kistérség valamennyi plébánosának részvételével celebrál szentmisét, amelyet gyertyás körmenet követ.

A polgármester elmondta, a térség számára egyre fontosabbá válik a lovas turizmus, ezért határoztak úgy, hogy az idei évtől lovasszínházi esteket is rendeznek. Amennyiben a kezdeményezés sikerrel jár, jövőre az idei három helyett már tíz előadást tartanak. Augusztus 20-án és 21-én a Nemzeti Lovasszínház és a kisváros által létrehozott Patkó Lovasszínház művészei a Honfoglalás című rockoperát adják elő, augusztus 22-én pedig a Mátyás, az igazságos című produkciót láthatja a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.