Programajánló

A dzsungel könyve musicalt mutatja be a kolozsvári magyar színház

A vajdasági Puskás Zoltán rendezésében mutatja be Dés László, Geszti Péter és Békés Pál A dzsungel könyve című musicaljét a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

2015.05.27 06:30MTI

A Rudyard Kipling-regény alapján készült mű szerdai bemutatóját meghirdető hétfői sajtótájékoztatón Visky András, a kolozsvári társulat művészeti vezetője elmondta, hogy a produkcióval a gyermekeket és a családokat szeretnék megszólítani. Megemlítette, hogy Puskás Zoltán korábbi előadása, az Óz, a nagy varázsló a kolozsváriak olyan rétegeit vonzotta a színházba, akik korábban nem látogatták a társulat előadásait.

Puskás Zoltán a nagyvárosi dzsungel világáról beszélt a sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy az előadással a kitaszítottság érzését próbálta megfogalmazni, amivel a nagyvárosba költözők szembesülnek. Hozzátette: olyan előadást láthat a néző, amelynek egyes rétegei más-más korosztály számára üzennek. A gyermekeket a táncokkal, a jelmezekkel próbálják lekötni, a fiatalokat azokkal a helyzetekkel, amelyeket maguk is megélhettek, de vannak olyan rétegek is, amelyek a felnőttek számára lesznek érdekesek.

Az előadás ugyanakkor a felnőtté válás, a saját döntések meghozatalának a problémáival is foglalkozik. Azt a folyamatot kíséri végig, míg a rocker farkasok által befogadott Maugli a rapper majmokhoz is áttévedve felnő, mentorai már nem tudják megvédeni. Sir Kán, a Kipling-regény tigrise az alvilág uraként jelenik meg az előadásban.

A kolozsvári előadásban a gyermek Mauglit Vatány Zsolt, a felnőtté vált Mauglit Marosán Csaba alakítja, a tömegjelenetekben pedig kolozsvári színészhallgatók is részt vesznek. Az előadás koreográfiáját Gyenes Ildikó, jelmezeit Ledenyák Andrea, díszleteit Szabó Attila készítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.