Programajánló

Nem tódult a közönség George Clooney Holnapolisz című sci-fijére

A Brad Bird rendezésében, George Clooneyval a főszerepben forgatott Holnapolisz című sci-fi meglepően gyengén kezdte észak-amerikai forgalmazását a hosszú hétvégén.

2015.05.25 18:42MTI

Szakértők szerint évek óta nem nyitott ilyen kis bevétellel, alig 42 millió dollárral (11,7 milliárd forinttal) országos forgalmazású új produkció Amerikában a Memorial Day miatt négynaposra nyúló hétvégén. Legutóbb a Perzsia hercege - Az idő homokja bukott ekkorát 2010-ben. A jövőben játszódó Holnapolisz ráadásul a 65 tengerentúli piacon is csak mindössze 26,7 millió dollárral (7,7 milliárd forinttal) pótolta ki premierhétvégi bevételét.

Tavaly ezen a hétvégén 15 százalékkal nagyobb volt az észak-amerikai mozik jegyeladása, akkor az X-Men: Az eljövendő múlt napjai négy nap alatt 90,8 millió dollárt keresett a kasszáknál.

A Disney stúdióban 180 millió dolláros költségvetéssel készült Holnapoliszban Clooney egy alternatív világba utazik. Az utópiában Hugh Laurie is szerepel, a forgatókönyvet Brad Bird írta Damon Lindelof közreműködésével.

Az észak-amerikai kasszasikerlistán a Holnapoliszt a Tökéletes hang 2 című film követte 38,5 millió dolláros jegybevétellel. A közel két hete a mozikba került produkció már 126 millió dollárt hozott csak Észak-Amerikában a Universal stúdiónak, a globális bevétele viszont már 190 millió dollár felé közelít.

A The Hollywood Reporter értékelése szerint a Disney azért még mindig uralja az idei nyári moziszezont: a Bosszúállók: Ultron kora Amerikában és Kanadában eddig 400 millió dollárt keresett, a nemzetközi bevételei pedig elérték a 860 millió dollárt.

A hétvégi toplista harmadik helyét a Mad Max - A harag útja szerezte meg 32,1 millió dollárral, a negyedik pedig a Fox 2000 stúdió Poltergeist című, az 1982-es klasszikus horror nyomán Gil Kenan rendezésében született film lett 26,5 millió dollárral.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.