Programajánló

Adam Nussbaum amerikai sztárdobos a Modern Art Orchestrával zenél

Napjaink dzsesszzenéjének egyik legkeresettebb dobosa, az amerikai Adam Nussbaum lesz a sztárvendég a Modern Art Orchestra (MAO) évadzáró koncertjén pénteken a Budapest Music Centerben (BMC).

2015.05.28 05:30MTI

A Modern Art Orchestra szerzői estek sorozatában fellépő 59 éves Adam Nussbaum hétéves korában kezdett zongorázni, majd tizenkét évesen dobolni, és még tizenévesen bőgőzni és szaxofonozni is megtanult. Alig húszévesen, 1975-ben költözött New Yorkba, és az elkövetkező évtizedekben a legnagyobbakkal játszott együtt - szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

Mások mellett zenélt a szaxofonosok közül Monty Watersszel, Sonny Rollinsszal, Ohad Talmorral, Dave Liebmannal, Stan Getz-cel, Michael Breckerrel, a zongorista sztárok sorában Albert Dailey-vel, Gil Evansszel és Carla Bley-vel, Shiela Jordan énekessel, Toots Thielemans szájharmonikás-gitárossal, John Scofield és John Abercrombie gitárossal vagy Kenny Wheeler trombitással.

Nussbaum a világ számos pontján tart kurzusokat, köztük a New York University-n és a Berklee-n, emellett felkarol tehetséges fiatal művészeket és csapatokat, így került kapcsolatba a Fekete-Kovács Kornél által vezetett Modern Art Orchestrával is. A dobos jelen volt a zenekar életének több fontos koncertjén, és fontos szerepe volt abban, hogy a MAO a tengerentúlon is szakmai elismertséget szerzett. Legutóbb a tavalyi VeszprémFesten játszottak közös koncerten.

Az amerikai dobos a humor és az energia embere, aki megosztja életörömét környezetével, előadóművészete az így kialakult kapcsolatból táplálkozik. A május 29-i koncerten Adam Nussbaum saját művei magyarországi bemutatója mellett a legkedveltebb MAO-kompozíciók is elhangoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.