Születésnapos a Star Wars

38 éve egy messzi-messzi galaxisban...

1977. május 25-én mutatták be a mozikban a sci-fi klasszikus első részét.

2015.05.25 09:24ma.hu

Egy Új Remény címmel került mozikba George Lucas űreposza, amiről 38 éve még nem gondolták volna, hogy egy új kultuszt alapoz majd meg. A jelenleg hat mozifilmet (a hetedik gyártás alatt) rengeteg videojátékot, animációs sorozatot, regényt, akciófigurát és számlálhatatlan más terméket maga mögött tudó franchise közel negyven évesen is világsikernek örvend.

Az, hogy filmtörténeti klasszikusról van szó tény, mint ahogy az is, hogy a rajongók számára lényegesen többről van szó. A mozi megjelenése óta, egyesek odáig mentek, hogy a népszámlálásokon - a film kulcsfontosságú szereplői után - Jediknek vallják magukat. 

A történetet bemutatni szükségtelen, mint ahogy az sem kérdés, hogy csak azok nem hallottak, Anakin és Luke Skywalkerről, Yodáról, Han Soloról, Leia hercegnőről Csubakkáról, R2-D2-ről, C3PO-ról és Obi-Wan Kenobiról akik az elmúlt közel negyven évet egy kavics alatt töltötték.

Kívánjunk hát boldog születésnapot a sorozatnak, és az Erő legyen minden kedves olvasónkkal!

starwars.com


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.