Programajánló

Aludjon a Margitszigeten - rengeteg előadást láthat közben!

Turisztikai "élménycsomaggal" várja vendégeit a Budapesti Nyári Fesztivál.

2015.05.17 20:30MTI

Komplex turisztikai "élménycsomaggal" várja vendégeit a Margitszigetre a Budapesti Nyári Fesztivál, amely csaknem 150 programot kínál június 12. és augusztus 30. között.

Az Aludjon a Margitszigeten színházjeggyel! elnevezésű kedvezményes csomag a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra szóló színházjegyet, szállodai szobát reggelivel, a színházi retúr hajójáratra szóló jegyet és víztoronybelépőt tartalmaz. A csomag - csakúgy, mint a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadok előadásaira szóló jegyek - SZÉP Kártyával is megválthatók, és a csomagajánlaton kívül május végéig 10 százalékos Early Bird-kedvezmény is érvényesíthető - mondta Bán Teodóra, a fesztivált rendező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Margitszigeten a fesztivál a Liszt és Dante című koncerttel veszi kezdetét június 12-én, amelyen a Nemzeti Filharmonikusokat Kocsis Zoltán vezényli. A fesztivál másik fő helyszínén, a Városmajori Szabadtéri Színpadon egy nappal később, június 13-án nyit a fesztivál a Halálos tavasz című Zilahy Lajos-regény színpadi adaptációjának bemutatójával.

A tavalyi Carmen után a Magyar Állami Operaház idén nyáron is elő-bemutatóként adja elő egyik őszi premierjét a Margitszigeten a Szabad Tér Színházzal együttműködésben: az idei operabemutató a 100 éve elhunyt Goldmark Károly Sába királynője című műve lesz, amelyet július 3-án és 5-én láthat a közönség Káel Csaba rendezésében.

A Szabad Tér Színház egy igazi klasszikust, a Toscát is bemutatja a Margitszigeten augusztus 7-én és 9-én, a főszerepekben olyan neves külföldi énekesekkel, mint Béatrice Uria-Monzon francia mezzoszoprán (Tosca), Giancarlo Monsalve chilei tenor (Cavaradossi) és Alexandru Agache román bariton (Scarpia). A Nagy Viktor által rendezett darabban a Sekrestyés szerepében feltűnik Alexandru Aghenie, a tavaly szeptemberben megrendezett I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny első díjasa is - említette Bán Teodóra.

A margitszigeti helyszín egy további kiemelt produkciója lesz a Carl Orff születésének 120. évfordulója alkalmából július 10-én bemutatandó táncjáték, amelyen a szerző legismertebb műve, a Carmina Burana mellett a Catulli Carmina is színpadra kerül a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Szegedi Kortárs Balett előadásában.

Vive la France! címmel szimfonikus filmzenekoncerten emlékeznek Edith Piafra születésének 100. évfordulója alkalmából, az idei musicalbemutató pedig a Jézus Krisztus szupersztár lesz. A Honvéd Táncszínház a Benyovszky című táncjátékkal lép fel, és készül egy új éjszakai cirkusz-színházi revü is, amely a francia Moulin Rouge világát idézi meg. A margitszigeti víztoronyban idén is folytatódnak a népszerű dzsesszkoncertek, olyan fellépőkkel, mint Szőke Nikoletta, Kozma Orsi, a Bolyki Brothers és a Swing & Sanzon.

Bán Teodóra kiemelte, hogy a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Halálos tavasz-bemutató után ezúttal is megrendezik a vidéki és határon túli teátrumok előadásait felvonultató színházi szemlét: az idei évad során bemutatott előadások közül 8-at válogatnak be a nyári programba, a produkciókat zsűri értékeli, a díjakat szeptemberben adják át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.