Programajánló

Megrendezik az első Kanizsai Pünkösdölőt

A pünkösdi ünnepkör hagyományait, a régi népszokásokat elevenítik fel május 24-én Nagykanizsán: az első Kanizsai Pünkösdölőt a belvárosban, több helyszínen rendezik meg.

2015.05.17 06:30MTI
Facebook Nagykanizsa

A néptáncosok, népdalkörök, hagyományőrző csoportok felvonulása pünkösd vasárnapján, a délutáni órákban indul el az Erzsébet térről. A dalos pünkösdi menet az Erzsébet téren, a Deák téren és a Széchenyi téren ad rövid műsort, a produkciók résztvevőit a város és az egyház vezetői fogadják és köszöntik - mondta el a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója az MTI-nek.

Kovácsné Mikola Mária szólt arról is, hogy a pünkösdi hangulatot idéző, népi kulturális bemutatók sora a két szabadtéri színpadon folytatódik: fellépnek a Kanizsai Horvát Tamburások, a Zalagyöngye Táncegyüttes, az Árvácska Dalkör, a bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör, valamint a Kanizsa Táncegyüttes. A műsor zárásaként a szerb Boban Markovic Orkestar zenészei adnak koncertet.

A program kirakodóvásárral, kézműves játszóházzal, játékparkkal egészül ki és a látogatók kipróbálhatják a népi körhintázást is.

Az első Kanizsai Pünkösdölő májusfa-kitáncolással és utcabállal fejeződik be: a 18 méter magas lucfenyőt - a Zalaerdő Zrt. ajándékát - a hagyományokhoz híven május elsejére virradó éjszaka állították fel a művelődési ház melletti füves területen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.