Meghalt B.B. King

Obama: ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban

"B.B King elment ugyan, de ez az izgalom örökre velünk marad. És ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban."

2015.05.15 21:27MTI

Ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban - írta Barack Obama amerikai elnök a B.B. King halála alkalmából kiadott közleményében.

"A blues elvesztette királyát és Amerika elvesztett egy legendát" - hangzott a 89 évesen Los Angelesben elhunyt bluesgitárosról szóló elnöki megemlékezés.

A közlemény megemlékezett arról, hogy B.B. King, aki egy részes arató gyermekeként született Mississippiben és a Tennessee állambeli Memphisben nőtt fel, "nagykövetté vált, aki bevezette teljességgel amerikai zenéjét az országba és a világba". Obama szerint senki sem ihlette meg annyira az utána felnövekvő művészeket, mint B.B. King és senki sem tett többet a gospel és a blues elterjedéséért.

Obama felidézte, hogy három éve a feleségével együtt egy blueskoncert házigazdája volt a Fehér Házban, ahol - noha erre korábban nem számított - rábeszélték, hogy együtt énekelje el B.B. Kinggel a Sweet Home Chicago néhány sorát.

"Ilyen volt zenéjének hatása és az most is ilyen. Bennragad az ember fejében, mozgásba hozza és olyan dolgokra készteti, amilyeneket talán nem kellene megtennie - de mindig boldog lesz, hogy megtette" - írta az elnök.

"B.B King elment ugyan, de ez az izgalom örökre velünk marad. És ma este félelmetes blues session lesz a mennyországban" - zárta sorait Barack Obama.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.