Programajánló

Dunán innen, Tiszán túl - gyermek népművészeti tehetségkutató verseny szombaton

Immár második alkalommal kerül megrendezésre most szombaton május 16-án 10:00-18:30-ig Nagykovácsiban a Dunán innen, Tiszán túl gyermek népművészeti tehetségkutató verseny budapesti és Pest megyei területi előválogatója.

2015.05.15 14:48ma.hu

A fiatalok két korcsoportban (6-12 és 13-18 év) és négy népi műfajban (népzene, néptánc, népmese, népdal) mérik össze tudásukat.

A verseny mellett a szervezők egész napos programokkal, kézműves vásárral, Baranta, népi játék, -és kézműves foglalkoztatókkal, valamint Óperencia mesesátorral várják a fiatalokat és szüleiket.

A hétvégi versenyen 350 induló, több, mint 100 produkcióval szerepel, olyan neves zsűri előtt, mint:
Petrás Mária, Magyar Örökség díjjal, Magyar Művészetért díjjal és Prima Primissima díjjal kitüntetett népdalénekes, keramikus;
Havay Viktória, a Népművészet ifjú mestere, a Tallabille Trió tagjaként a Fölszállott a Páva című televíziós tehetségkutató verseny különdíjasa, népdalénekes, etnográfus;
Tímár Mihály, táncpedagógus, a Csillagszemű táncegyüttes tagja
És még sokan mások.

További részletek a www.bpm.ditt.hu honlapon találhatóak.
Összefoglaló videó a tavalyi tehetségkutatóról >>>
Képek a tavalyi versenyről >>>

Kattintson a képre >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.