Programajánló

Városnéző sétákat tartanak Losoncon

Losonc városi parkjait és öreg fáit keresik fel vezetett séta keretében május 16-án, szombaton a felvidéki város lokálpatriótái.

2015.05.15 11:52MTI

Az Anzix élőben elnevezésű programra turistákat is várnak - tájékoztatta az MTI-t Puntigán József, a városnéző séta ötletgazdája és szervezője.

A losonci sétán a város kisebb-nagyobb parkjait, parkosított részeit járják be, ahol az érdeklődők megismerhetik a különleges fákkal beültetett Városligetet, továbbá néhány faóriást. Például a Rázusova utcában, az Ipolymenti Téglagyárak Irodaház belső udvarán álló 150 éves páfrányfenyőt (Ginkgo biloba), a Szilassy-kastély parkjában az ugyanennyi idős platánfákat és a felvidéki város legidősebb fájának számító hársfát, amely a Sládkovic utcában, az egykori Rakottyay-gyár kertjében áll. Ennek a korát 170 évesre becsülik.

Puntigán József megjegyezte: a városfeltáró parksétájukon szót ejtenek majd a Hubay-kastélyról és a Szalatnai-kastélyól is. A program délután három órakor indul a losonci vasútállomásról s a Teleki sétányon és a Kármán ligeten keresztül vezet majd a losonci Városligetbe.

Idén még három városnéző sétát szervez a helytörténeti kutató a Phoenix Lutetia Polgári Társulással. Aki a sétákon részt vesz és regisztrál, az egy 12 oldalas füzetet kap, mely részletesen bemutatja az útvonal érdekességeit. A programot a szlovák kormányhivatal is támogatja.

Az útikönyvszerző helytörténész, Puntigán József nem először kíséri felfedezőútra az érdeklődőket, tavaly már két tematikus túrát tettek Losoncon, s kettőt a város kívül is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.