Boldog szülinapot kaszinóváros

110 éves Las Vegas

1905. május 15-én a Union Pacific Railroad sínjei mellett egy 45 hektáros területet bocsájtottak árverésre, ezzel megalapult Las Vegas városa.

2015.05.15 07:20ma.hu

A sivatagi település közel harminc évvel később, 1931-ben indult meg a prosperitás útján, mikor Nevada állam legalizálta a szerencsejátékot. Szintén ebben az évben kezdték meg a Hoover-gát építését, az építkezésen dolgozóknak és családjaiknak segítségével a városnak sikerült átvészelnie a gazdasági válságot.

A kaszinók és szállodák építése igazán a második világháború után kezdődött meg a város szimbólumaivá válva.

Rengeteg nagyszabású mozifilm játszódik Las Vegasban, különös tekintettel a gengszterfilmekre, hiszen a szervezett bűnözés története szorosan összefügg a sivatagi kaszinóparadicsoméval.

freedigitalphotos.net/adam


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.