A mű Walt Disney életét dolgozza fel!

Philip Glass esete A tökéletes amerikaival

A zeneszerzőt a New York City Opera egy olyan darab komponálására kérte fel, amely Walt Disney életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A bemutató a 2012/2013-as évadban, Glass 75. születésnapjára várható.

2008.10.01 17:30MTI

A tökéletes amerikai az azonos című Peter Stephan Jungk-regény alapján készül. A főhős egy kitalált osztrák rajzfilmes, aki az 1940-es, '50-es években dolgozott Walt Disney-nek, és felidézi a cégalapító történetét. Jungk nyolckötetes regényíró, de ő rendezte a Híd két világ közt című, Andre Pelevin zongoraművész-zeneszerző-karmesterről szóló dokumentumfilmet. 

Nem ez lesz az első Philip Glass-mű az intézmény repertoárján. A '80-as években itt tartották az Akhnaten New York-i premierjét, és itt vették fel a Satyagrahát, sőt a 2009/2010-es évadban felújítva, az új nevet kapó New York State Theatert (David H. Koch Theaterként)a New York City Opera az Einstein on the Beach (Einstein a tengerparton) című Glass-darabbal nyitja meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.