Fejcsere

Zeneakadémia - Július 1-jétől lehet új kancellárja az egyetemnek

A posztra szóló pályázati kiírást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn tette közzé a Közigállás-portálon.

2015.05.12 17:31MTI

Július 1-jétől lehet új kancellárja a Zeneakadémiának.

A posztra szóló pályázati kiírást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn tette közzé a Közigállás-portálon (https://kozigallas.gov.hu/).

A kiírás szerint a pályázat benyújtásának május 26., elbírálásának június 30. a határideje. A három évre szóló vezetői megbízás legkorábban július 1-jétől tölthető be.

A személyi javaslatok felterjesztéséről a miniszter gondoskodik, a kancellár megbízására - miképp a megbízás visszavonására is - a miniszterelnök jogosult.

A pályázat kiírására azért volt szükség, mert Orbán Viktor miniszterelnök április 30-ával visszavonta Kupper Andrásnak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem december végén kinevezett kancellárjának a megbízatását.

A döntés indoka, hogy a rektor és a kancellár együttműködésének hatékonysága nem alakult az elvárásoknak megfelelően, és az így kialakult konfliktusos helyzet, illetve annak következményei terhelték az intézmény működését - írta akkori közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.