Muzsika

Legendás koncertek felelevenítésével ünnepel a 140 éves Zeneakadémia

Ismertették a 2015/16-os évad műsortervét.

2015.05.09 01:35MTI
Facebook Zeneakadémia

Legendás koncertek felelevenítésével ünnepli megalapításának 140. évfordulóját a Zeneakadémia a 2015/16-os évadban - hangzott el az új évad koncert- és bérletkínálatát ismertető pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

A Végh Sándor által vezetett Új Magyar Vonósnégyes és Dohnányi Ernő 1936-os kamaraestjének műsorát - benne Bartók 5. vonósnégyesével - a Keller-kvartett adja elő Bogányi Gergely zongoraművésszel novemberben, míg Bartók Béla és Pásztory Ditta legendás 1940-es búcsúkoncertjét a Várjon Dénes-Simon Izabella zongorista-házaspár eleveníti fel a Concerto Budapesttel 2016 februárjában - emelt ki kettőt a sorozat koncertjei közül Csonka András kulturális igazgató.

A Zeneakadémia 11 bérletet hirdet az új évadra, köztük barokk-sorozatot, dal- és áriaesteket, Mozart-bérletet, kamarazenei sorozatot, de folytatódik az Összkiadás élőben, A tehetség kötelez és a Liszt-kukacok akadémiája is, Batta András és Kovács Sándor pedig előadássorozatot tart A tegnap Zeneakadémiája címmel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.