Hungarian Spirit

"Mit főzzek a csirkéből, édesfiam? - Pálinkát, édesanyám!"

Jelen esetben mégsem a csirke, hanem az alma a főszereplő a X. Budapesti Pálinkafesztiválon.

2015.05.07 17:18MTI
Facebook Pálinkafesztivál

Az almából készült pálinkák a főszereplői a csütörtökön kezdődött és vasárnapig tartó X. Budapesti Pálinkafesztiválnak, amely idén első alkalommal látogatható ingyenesen a fővárosi Városháza Parkban.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is egy kiválasztott gyümölcs kerül a középpontba rendezvényen: az idén az almás pálinka- és ételkülönlegességek színesítik a felhozatalt. A vendégek megkóstolhatják az év almapálinkáját is, amely 8 főzde blendjéből készült.

Összesen 31 pálinkakiállító termékeit ízlelhetik meg a látogatók, az almából készültek mellett széles skálán képviseltetik magukat az egyéb gyümölcsökből készült párlatok is.

"Itt mindenki talál egy kedvére való ízt a következő napokban"- mondta el Maros Róbert főszervező a fesztivál csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A fesztivál négy napja alatt olyan neves dzsesszformációk, utcazenészek és DJ-k gondoskodnak a hangulatról, mint Járai Márk, a Petruska András és Temesvári Bence duó, a Stahl Barbi és Havai Gábor duó, a Takács Eszter Band, valamint DJ Gozth a Hősökből.

Idén először a készpénzes fizetés helyét a HelloPay kártyás fizetőrendszer veszi át, amely révén gyorsabbá és könnyebbé válhat a vásárlás is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.