47 éves volt

Elhunyt Josh Ozersky, a húsrajongó amerikai ételkritikus

Ez idáig tisztázatlan körülmények között elhunyt Josh Ozersky, díjnyertes amerikai ételkritikus, aki egész pályafutása során hirdette a húsok iránti rajongását.

2015.05.06 15:00MTI

A 47 éves Ozersky holttestét hétfőn találták meg a chicagói Conrad Hotel egyik szobájában. Az ételkritikus a gasztronómiai Oscar-díjként emlegetett James Beard-díj átadása miatt tartózkodott a városban.

Ozersky egyebek közt az Esquire, a Time és a Wall Street Journal hasábjain, valamint az ozersky.tv című internetes oldalon számolt be húsban bővelkedő gasztronómiai élményeiről. Legutóbbi könyve The Hamburger: A History (A hamburger: egy történelem) címmel jelent meg.

Az ételkritikus éveken át élt New Yorkban, ahol tavaly októberben rendezte meg tizedszerre a Meatopia elnevezésű szabadtéri gasztrofesztivált. Ozersky 2008-ban nyert James Beard-díjat a New York magazin Grub Street nevű blogjának alapító-szerkesztőjeként végzett munkája elismeréseként - idézte fel honlapján a James Beard Alapítvány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.