Május 19-én

Több mint 200 veterán kerékpárt árvereznek el Bécsben

Michael Embacher bécsi építész kiárusítja teljes gyűjteményét, amelyben 1930-ból származó és egészen napjainkból való példányok is megtalálhatók.

2015.05.06 12:38MTI

A kollekció darabjait május 9-tól egészen az árverezés napjáig a bécsi Dorotheum aukciósházban állítják ki.

Az árverési katalógus előszavában Embacher elmesélte: fel kellett számolnia az irodáját, amelyben a magángyűjteményét tartotta, és mivel nem talált új helyet, az árverezés mellett döntött. Az osztrák gyűjtő úgy nyilatkozott, hogy a biciklik a határtalan szabadságot jelentik számára, ezért tetszett meg neki az ötlet, hogy újra szabadon eressze őket.

A kerékpárok működőképesek, a kikiáltási árak száz és hétezer euró között lesznek.

A kollekcióban Bianchi, Köthke, Moulton, Colnagho, Lotus, BMW és Franceso Moser márkájú biciklik is megtalálhatók.

Különlegességnek számít egy 1948-as Köthke tandem és egy 1937-es, Jacques Schulz által tervezett Funiculo kerékpár, amelyből összesen még három darab készült, azonban a Dorotheumban lévő az egyetlen működő példány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.