B.B. King tavaly lett rosszul a színpadon

Otthoni hospice-ellátást kap a világhírű bluesgitáros

B.B. King világhírű amerikai bluesgitáros, aki tavaly októberben rosszul lett a színpadon egy chicagói fellépés során, rövid kórházi tartózkodás után most otthoni hospice-ellátást kap.

2015.05.04 11:54MTI

A 89 esztendős zenész több mint húsz éve él 2-es típusú cukorbetegséggel, és az elmúlt hónapokban számos alkalommal szorult kórházi kezelésre.

A honlapján közzétett üzenetében King elmondta rajongóinak, hogy hospice-ellátást kap Las Vegas-i otthonában. "Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat és az imákat" - idézte a zenész honlapjáról a BBC News.

A Mississippi államban született Kinget minden idők egyik legjobb gitárosaként tartják számon. A Rolling Stone magazin 2003-ban harmadik helyre sorolta Jimi Hendrix és Duane Allman után. King számos gitárosra volt nagy hatással, köztük Eric Claptonra, és 1987-ben iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Tavaly októberben King a chicagói House of Blues koncertcsarnokban lépett fel, amikor hirtelen rosszul lett: kiszáradást és kimerültséget állapítottak meg nála, ezért turnéjának hátralévő koncertjeit lefújták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.