Ruth Rendell 85 éves volt

Elhunyt a brit krimikirálynő

Ruth Rendell január óta válságos, de stabil állapotban kórházban kezelték, miután az év elején súlyos stroke-ot kapott. Szombaton vesztette életét.

2015.05.02 16:56MTI

A brit krimikirálynő, aki a törvényhozás felsőházának is tagja volt, eddig több mint hatvan regénnyel örvendeztette meg olvasóit.

Az általa teremtett felügyelő, Reginald Wexford Angliában olyan védjegy, mint Sherlock Holmes vagy Miss Marple, és nyomozásai világszerte olvasók millióit nyűgözik le. A Wexford-regényeknek sikeres televíziós feldolgozása is készült. Több könyve jelent meg Magyarországon is.

Rendell számos könyvet publikált Barbara Vine álnéven is.

Az írónő idős korában is aktív volt, a korábbi tervek még arról szóltak, hogy még idén is új regénye jelenik meg.

A számos díjjal kitüntetett Rendell eredetileg újságírónak készült, ám karrierje ideje korán véget ért. Írónőként azonban hatalmas rajongótáborra tett szert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.