Carl May

Filmtrilógiát forgatnak Winnetouról

A trilógia jeleneteit ugyanott forgatják, ahol az ötven évvel korábbi Winnetou-sorozatot: Likában, Gorski Kotarban, Velebitben és Isztrián.

2015.05.02 13:33MTI

Horvátországban kezdik el augusztusban az újabb Winnetou-filmek forgatását nemzetközi részvétellel - jelentette be a Horvát Audiovizuális Központ (HAVC).

A producerek pénteken Zágrábban elmondták, hogy három, 90 perces film forgatását tervezik Karl May német regényíró műve alapján. A regénybeli apacs törzsfőnök történetét Philipp Stölzl német rendező vezetésével, Jan Berger forgatókönyve alapján forgatják, a producer Christian Becker.

A tervek szerint 2016-ban a mozikba kerülő filmben mintegy 40 horvát színész és 5000 statiszta játszik.

A trilógia jeleneteit ugyanott forgatják, ahol az ötven évvel korábbi Winnetou-sorozatot: Likában, Gorski Kotarban, Velebitben és Isztrián. Az első Winnetou-filmet 1962-ben forgatták, és kilenc további követte nyugatnémet-horvát koprodukcióban, valamennyiben Pierre Brice játszotta a címszerepet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.