BTF

Spam operett: Rudolf Péter rendezése a Radnótiban

Vasárnap mutatják be a budapesti Radnóti Színházban Tasnádi István Spam operett című darabját Rudolf Péter rendezésében, a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) programjában.

2015.04.26 07:30MTI

Tasnádi István a darabot Bálint András igazgató felkérésére, a társulat számára írta Rejtő Jenő (P. Howard) műveinek hatására.

A történet középpontjában Anikó, a bolti eladónő áll, aki egy dollármilliókkal kecsegtető spam ígéretében mindenét pénzzé teszi, hogy meg tudja venni a repülőjegyeket. Tiborral, az alkoholproblémákkal küzdő egykori angoltanárral útnak indul a Közel-Keletre, ám kisvártatva egy Rejtő Jenő-regényeket idéző felfordulás kellős közepén találja magát - írják az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

A produkcióban felcsendülő dalokat Dinyés Dániel szerezte, a dalszövegeket Hajós András írta, a koreográfiát Juronics Tamás készítette. A főbb szerepekben Kováts Adél és Schneider Zoltán látható, mellettük Csomós Mari, Szávai Viktória, Gazsó György, Adorjáni Bálint, Rétfalvi Tamás és Pál András játszik a darabban.

Mint felidézik, Rudolf Péter nem először találkozik a Nagymező utcai színház társulatával, évekig játszotta a 2013-ban bemutatott Holt lelkek főszerepét, korábban pedig a 2002-ben készült Három nővér előadásban volt látható.

Rudolf Péter szerint az abszurd humor hideg is tud lenni, de Rejtőnél nem, nála mindenki szerethető és mindenki bajban van. Leírásait szinte lehetetlen átmenekíteni dramatizált változatba anélkül, hogy az embernek hiányérzete lenne. A Spam operett az ő hatása alatt íródott, de nem Rejtő, hanem Tasnádi. A szereplők által bejárt út lelki és térképészeti szempontból mindenesetre "Rejtős" lesz - idézi a közlemény a rendező szavait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.