Ötezer év

Több mint húszezer látogató az ősi Kína kincseit bemutató tárlaton

Nagy sikerrel zárt vasárnap este Az ősi Kína kincsei című kiállítás, amely a különlegességnek számító két eredeti agyagkatona mellett csaknem százötven műtárgyon keresztül mutatta be a mintegy ötezer éves kínai kultúrát az Iparművészeti Múzeumban.

2015.04.19 23:28MTI
imm.hu

Koren Zsolt, a múzeum sajtóreferense az M1 akutális csatorna vasárnapi műsorában emlékeztetett arra, hogy eredeti kínai agyagkatonát 1987-ben a Nemzeti Múzeumban láthatott utoljára a magyar közönség.

Mint elmondta, az esti zárásig a tárlatvezetések és a családi programok mellett szakmai előadások is várják az érdeklődőket. Velünk élő múlt címmel Juhász Ottó sinológus a 21. századi Kínát mutatja be, Sári László tibetológus, író A nő máshol van címmel a régi és a mai Kína emberi viszonyait tárja fel, míg Nagy Mercédesz a kínai képzőművészetről tart előadást Kortársak és példaképek címmel.

Az április 19-én nyílt kiállításon Qin Shi Huangdi császár sírját védelmező agyaghadsereg két katonája mellett sírkerámiákat, valamint textil- és ötvösműtárgyakat láthatott a közönség. Bemutatták a Han és a Tang dinasztiák korát, valamint a Selyemúton Kínába érkező buddhizmus művészetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.