Detektívfilm Fesztivál

Két magyar film is díjat nyert Moszkvában

A berni követ című film a játékfilm kategória első díját szerezte meg a moszkvai Detektívfilm Fesztiválon, míg az On the Spot - Brazília című része a "Civil társadalom" kategóriában különdíjat kapott.

2015.04.18 19:16MTI

Mindkét alkotást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nevezte a versenyre.

A moszkvai DetectiveFEST-et, a Detektívfilmek és Televíziós Programok Nemzetközi Filmfesztiválját 17. alkalommal rendezték meg április 15. és 18. között, mottója a "Törvény és társadalom" volt.

A játékfilm kategóriában első helyet szerzett A berni követet Szász Attila rendezte, az alkotás a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült.

A tévéfilmek között a "Civil társadalom" kategóriában kapott különdíjat az MTVA On the Spot - Brazília című műsora.

Az MTVA több más alkotást is nevezett a fesztiválra, öt film oklevelet kapott: a játékfilmek között a Hőskeresők, A rajzoló és a Tetemre hívás - mindhárom alkotás a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült. A tévéfilmes mezőnyben a "Háború és béke" kategóriában a Bábel - A gyilkosok is áldozatok című részét jutalmazták, míg a "Bűn és büntetés" kategóriában a Cinema Inferno kapott oklevelet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.