Az ősi Kína kincsei

Vasárnapig láthatjuk a kínai agyagkatonákat

Tárlatvezetésekkel és ajándékkal várja a látogatókat az Iparművészeti Múzeum (IMM)a két eredeti cserépkatonát is felvonultató, Az ősi Kína kincsei című kiállítás vasárnapi záró napján.

2015.04.17 14:47MTI

A már 20 ezer látogatót vonzó tárlat anyaga a Senhszi Történeti Múzeumból, a Csengtő Palota Múzeumból és Nancsing Város Múzeumából érkezett Budapestre - közölte az MTI-vel pénteken az IMM.

Tájékoztatásuk szerint a több mint 150 műkincset felvonultató, rendkívül jelentős anyag különlegességének számít a két eredeti agyagkatona, amelyek a Csin Si Huang-ti császár sírját védelmező agyaghadsereg tagjai, de más sírkerámiák, valamint textil- és ötvösműtárgyak is páratlan élményt nyújtanak.

Az IMM termeiben megelevenedik a Han- és a Tang-dinasztiák kora, valamint a Selyemúton Kínába érkező buddhizmus művészetébe is bepillantást engednek a kiállításban megtekinthető alkotások.

A záró hétvégén számos programmal, tárlatvezetéssel várják a közönséget, vasárnap pedig a családi jegy mellé kiállítási katalógus jár ajándékba - közölte az Iparművészeti Múzeum.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.