Programajánló

Idén júniusban is lesz Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon

A Bartók Plusz Operafesztivál idén június 12-től június 21-ig várja az operarajongókat, a zenét és a közösségi kultúrát szerető nagyközönséget Miskolcon.

2015.04.19 02:30MTI

A tíz napon át tartó programsorozat kiemelkedő jelentőségű előadásai között kortárs operabemutatók, fesztiváldíjas operaprodukció, színháztörténeti jelentőségű Bartók-előadás, opera-bábjáték, Puccini operakülönlegesség, orgonakoncert, valamint a magyar Virtuózok egyedülálló koncertje szerepel - olvasható a szervezők tájékoztatásában.

Az Ezrek operája programban Giuseppe Verdi A trubadúr című zenedrámáját kínálja a közönségnek a rendezvény.

A közlemény szerint az operafesztivál programjának összeállításában fontos szerepet játszanak az eseménysorozat irányvonalának alappillérei, így a fesztivál által újonnan megrendelt, illetve koprodukcióban készülő kortárs operák bemutatása, a Bartók-művek és a Bartók utáni népszerű operarepertoár, valamint egy-egy nagyszabású, ingyenes operaelőadás.

A kortárs ősbemutató Fekete Gyula Egy anya története című egyfelvonásos operája lesz. A tíz évvel ezelőtt született, színpadra még soha nem került darab Hans Christian Andersen műve alapján született "requiem-dráma". A darabot Zsótér Sándor állítja színpadra.

A technikai vívmányokat állítja a középpontba a Bartók Plusz másik ősbemutatója. Szerzője, Girolamo Deraco - a Bartók Plusz operaíró verseny 2012-es helyezettje - Francis Poulenc Az emberi hang című zenedrámájának ötlete alapján írta meg a Facebooking című művet.

A Bartók Plusz 2015-ben a világhírű zeneszerző, Bartók Béla két színpadi alkotását állítja színre. Különleges, színháztörténeti jelentőségű előadás A kékszakállú herceg vára, amely a darab 1918-as ősbemutatójának rekonstruált színpadképe alapján kerül színre. A Bartók-est másik darabja, A fából faragott királyfi pedig ezúttal bábjátékként kerül a közönség elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.