Szuperhősfilm a nők ízlése szerint

Angelina Jolie lehet a Marvel kapitány rendezője

Angelina Jolie nevét is emlegetik azok között a rendezők között, akikre a Marvel stúdió rábízná a Marvel kapitány című új szuperhősfilm forgatását.

2015.04.16 17:32MTI

Ha Jolie-val kötnek szerződést, első ízben készül majd a Marvelénél szuperhősfilm jellemzően női alkotók szájíze szerint, ugyanis a Disney tulajdonában lévő stúdió két elismert forgatókönyvírónőt - Nicole Perlmant és Meg LeFauve-ot - kért fel a napokban, hogy vegyenek részt a film előkészítésében - olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.

Észak-Amerikában tavaly debütált a mozikban Jolie második nagyjátékfilmje, a második világháborús Rendíthetetlen, a By the Sea című romantikus új drámáját pedig, amelyben férjével Brad Pitt-tel játszik együtt, már idén láthatják a nézők.

A filmsztár neve egyébként a Warner Bros. Wonder Woman (Csodanő) című képregényfilmjének rendezőjeként is szóba került, ugyanis a produkciót épp a minap hagyta ott Michelle MacLaren, állítólag alkotói nézeteltérések miatt. Ezt a feladatot azonban végül is Patty Jenkins kapta.

Bennfentes források szerint egyébként Jolie-t érdekelné a Marvel-film.

A Marvel kapitány a Marvel stúdió azon közelmúltban bejelentett kilenc szuperhősfilmje közé tartozik, amelyek 2016 és 2019 között érkeznek a filmszínházakba.

Marvel kapitány alteregója Carol Danvers az amerikai légierő pilótája, aki rendkívüli képességekre tett szert egy katonai bázison történt baleset során, repülni is képes, valamint szupererős. Danvers 1968-ban mutatkozott be egy képregényben, 1977-től Ms. Marvelként emlegették és csak 35 évvel később lett belőle Marvel kapitány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.