Programajánló

Perla Musica címmel régizenei fesztivált tart a debreceni állatkert

Perla Musica címmel négy koncertből álló régizenei fesztivált tart április végén a debreceni állatkert.

2015.04.18 01:30MTI
Shutterstock fotó

Az esemény programjait ismertető szerdai sajtótájékoztatón az állatkert kommunikációs felelőse elmondta: az első és a harmadik koncertet a parkban, a másodikat a Szent Anna-székesegyházban, a negyediket pedig a debreceni zsinagógában rendezik. Papp Alexandra hozzátette, céljuk a kulturális falak áttörése.

A fesztivál igazgatója, Tokodi Gábor úgy fogalmazott, a fellépők az 1600-1700-as évek szenvedélyes, változatos zenéjét idézik meg korhű hangszerekkel. A magyar előadók - Jager Éva, Szászvárosi Sándor, Bereczki Julianna, Tokodi Gábor, Pétery Dóra, Nagy Csaba, Hrivnák Katalin, Juhász Gábor, Bodrogi Éva - mellett a cseh Petr Wagner, a szlovák Ivan Becka és a lengyel Joanna Huszcza személyében külföldi zenészek is érkeznek a fesztiválra.

Április 23-án az állatkertben Régizene, mai zene címmel a Juhász Gábor Trió lép fel. Egy nappal később a Szent Anna-székesegyházban Emeld lelkünk magadhoz! címmel virtuóz kantáták és hangszeres zenék csendülnek fel Händel, Vivaldi és Abel műveiből.

Április 25-én az állatkertben Lágy szellők és messze zúgó fergeteg címmel korai barokk muzsika szól Monteverdi, Sances, Kapsberger és Merula alkotásaiból, míg 26-án a zsinagógában válogatás hangzik el A barokk rejtett arcai címmel Bach, Rossi, Couperin és Leclair munkáiból. A koncerten szefárd zsidó dallamok is felcsendülnek.

A fesztiválra a belépő koncertenként 1500 forintba kerül, a jegyek egyúttal állatkerti belépőként is szolgálnak.

A koncertek mellett workshopokat is tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.