Programajánló

Budapest Essentials: Wombats, Duke Dumont és Astronautalis is fellép

A brit indie rock egyik kiemelkedő csapata, a Wombats, a szintén brit dj és deep house producer, Duke Dumont, valamint az amerikai alternatív hiphop előadó, Astronautalis is fellép az idei Budapest Essentials városi fesztiválon, amelyet június 25-től 28-ig tartanak.

2015.04.18 23:30MTI

Az idei programsorozat egyik helyszíne a Margitsziget lesz, de lesznek rendezvények számos népszerű belvárosi klubban és világörökségi helyszíneken is - közölték az MTI-vel szerdán a szervezők, akik hamarosan nyilvánosságra hozzák a teljes listát.

A második alkalommal megszervezett városi fesztivál nem csak az esti órákra kínál programokat: az érdeklődők megismerhetik Budapest kulturális életét és gasztronómiáját is. Akárcsak tavaly, a megvásárolható karszalaggal számos múzeum és vendéglátóhely szolgáltatásait lehet kedvezményesen igénybe venni.

Június utolsó hétvégéjén Budapestre is elhozza új lemezét a Wombats: a liverpooli csapat április 13-án jelentette meg harmadik, Glitterbug című stúdióalbumát, amelyen a zenekar poszt-újhullámos feszessége beates csibészséggel, melankolikusabb ütemekkel vegyül. Az aktuális brit klubzenei élet egyik fontos alakja, Duke Dumont az idén Grammy-díjra jelölt I Got U című száma mellett a szintén híres Need U vagy a Won't Look Back című számát is eljátssza. Az amerikai Astronautalis Astronautalis (Charles Andrew Bothwell) az amerikai alternatív hiphop fontos előadója eddigi öt lemezét idén két újabbal bővíti.

A techno kedvelői két különleges előadót is láthatnak a fesztiválon. A berlini klubéletben mozgó, a legmélyebb és legsötétebb arénatechnót képviselő brit Answer Code Request zenéjében a kilencvenes évek gyorsabb ritmusai és a modern hangzás jól megfér egymással. A Romániából érkező Cosmin TRG ritmusközpontúságával és arányérzékével jutott a stílus élvonalába. Öt év után új lemezzel és budapesti fellépéssel tér vissza Eskmo (Brian Angelides) amerikai elektronikus zenei producer, akire az angol és a kaliforniai közeg is hatott. Legújabb albumát egy live produkció keretében mutatja be a hazai közönségnek - miután saját hagyományaihoz híven bejárja a várost, hogy zajkeltő eszközöket szerezzen be fellépéséhez. Szintén fellép a fesztiválon az amerikai Monophonics.

A szervezők korábban a La Roux, Solomun, Katy B, Sub Focus, Carl Craig, Dope D.O.D. és Gold Panda fellépését jelentették be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.