Karvezetés

Kiss Barna lehet a Savaria Szimfonikus Zenekar új igazgatója

Hárman indultak a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatói állásának betöltésére kiírt pályázaton, a jelentkezők közül Kiss Barna kürtművész pályázatát támogatta a bírálatot végző szakmai bizottság.

2015.04.15 02:31MTI
freedigitalphotos.net/amenic181

Angyal László, a szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a szimfonikus zenekar vezetői állásáról márciusban meghirdetett pályázatról a szakmai bizottság véleménye alapján várhatóan csütörtöki ülésén dönt majd zenekart fenntartó megyei jogú város közgyűlése. Az új vezető megbízása öt évre szól majd június 1-jétől.

Kiss Barna, aki jelenleg megbízott igazgatóként irányítja a zenekar munkáját, a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett kürt és tanár szakon, 1989-től tagja a Savaria Szimfonikus Zenekarnak, közben három éven át vezette a Kőszegi MÁV Ifjúsági Fúvószenekart, emellett pedig több zeneiskolában is tanított.

Hét éven keresztül a Savaria Szimfonikus Zenekar titkára volt.

Az igazgatói posztra kiírt pályázatra azért volt szükség, mert a szimfonikus zenekar gazdálkodásával kapcsolatban januárban az önkormányzat vizsgálatot rendelt el, majd a korábbi igazgató, Mérei Tamás vezetői megbízását és munkaviszonyát rendkívüli felmondással megszüntették. Sajtóértesülések szerint a zenekarnál 153 millió forintos hiányt tártak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.