Expo2015

Éjjel-nappal Milánó

Május elsejétől fél éven át nonstop, azaz folyamatosanan működik a milánói tömegközlekedés az Expo2015 világkiállításra érkező látogatók kiszolgálására.

2015.04.14 10:32MTI
expo2015.org

Napközben sűrítik a járatok számát, a rendszerint péntek és szombat éjjel működő járatok a hét minden napján járnak - olvasható Milánó önkormányzatának portálján.

"A busz, a villamos és a metró a legjobb annak, aki az expó idején a városban közlekedni akar. Az expó látogatóin kívül a milánóiak is újra felfedezhetik városuk éjszakai arcát" - hangsúlyozta Pierfrancesco Maran, aki többek között a tömegközlekedésért is felelős.

Milánó azt is bejelentette, hogy sikerült megállapodnia a városi tömegközlekedési vállalat (Atm) dolgozóinak szakszervezeteivel: a május elsejétől október 31-ig tartó Expo2015 alatt - magasabb bérkiegészítésért - túlórát vállalnak, ezzel biztosítják, hogy a milánói tömegközlekedés az éjszakai órákban se akadjon meg.

Az expó alatt Milánó több mint négyezer kerékpárral éjszaka is működteti a BikeMi közkerékpár-szolgáltatást. Hasonlóképpen éjszaka is bérelhető lesz a milánói önkormányzat által működtetett gépkocsimegosztó szolgáltatás mintegy 2 ezer járműve.

Május elsejétől a milánói metróvonalon életbe lép a mobiltelefonnal működő jegyrendszer is.

A milánói világkiállítás a hét minden napján délelőtt tíz órától éjjel tizenegyig tart majd nyitva. A világ minden tájáról húszmillió látogatót várnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.