Programajánló

Magyarországon is bemutatják a Lord of the Dance felújított változatát

Magyarországon ősszel négy városban mutatják be a világ talán legismertebb ír tánc-showját, a Lord of the Dance-t, amelyet teljesen megújult szereplőkkel, kosztümökkel és vizuális effektekkel láthat a magyar közönség.

2015.04.12 21:30MTI

Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta tavaly teljes felújításon esett át, és 2014 szeptembere óta járja a világot. A turné keretében október 20-án Veszprémben, 21-én Debrecenben, 22-én Budapesten, 24-én pedig Győrben lépnek színpadra a táncosok - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Lord of the Dance - Dangerous Games produkcióban Michael Flatley az új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözte, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően szinte vadonatúj produkciót alkotott.

Az előadásban szerepet kapott az egykori Girls Aloud együttes énekesnője, Nadine Coyle, aki Erin Istennőt alakítja a show-ban. Tőle hallható többek között a produkció címadó dala is, amelyet Gerard Fahy szerzett, ahogyan az új dalok és az előadás újra hangszerelése is az ő nevéhez köthető.

Különlegesség, hogy a produkció nyitó jelenetében Michael Flatley a kivetítőn időutazásra hívja a közönséget, amelyben bemutatja, honnan indult karrierje és hogyan lett belőle a világ egyik legismertebb táncosa. Az előadás végén, a híres fináléjelenetben Flatley virtuális mása is megjelenik a technika segítségével.

A Dangerous Games tavaly szeptemberben nagy sikerrel, húsz előadással debütált a London Palladium színházban.

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott hétperces tánca jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkciójában teljesedett ki.

Az előadás népszerűségét mutatja, hogy 21 egymást követő napon játszották a londoni Wembley Arénában, 400 alkalommal a címszerepet maga Flatley táncolta el 1998 júniusáig, aki a Rekordok könyvébe három egyéni kategóriában került be: a legjobban fizetett táncos, a legmagasabb összegre biztosított lábak (40 millió dollár) vagy a világ leggyorsabb lába (35 "tap", talajhoz érintés másodpercenként).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.