Április 17-én debütál

Drónok is "táncolnak" az ExperiDance Leonardo da Vinciről szóló új darabjában

Drónok is táncra perdülnek az ExperiDance társulat új táncjátékában, amely Leonardo da Vinci igazi arcát kívánja bemutatni, párhuzamot vonva a reneszánsz és a ma értékei között: az Én, Leonardo - A fény születése című produkció április 17-én debütál a budapesti RaM Colosseumban.

2015.04.12 01:30MTI

Leonardo da Vinci élete és művészete legendák és összeesküvés elméletek kedvelt témája: ezen titkok nyomába ered az ExperiDance legújabb darabja, kiemelve a reneszánsz polihisztor életútjának és munkásságának legrejtélyesebb epizódjait, méghozzá egyedülállóan modern stílusban - olvasható a társulat által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az idén 15 éves tánctársulat 15. egész estés produkciójának egyik különlegessége a drónok tánca, amely a repülés technológiáját láttatja Leonardo szemével.

A darab két főszereplője az idős és a fiatal Leonardo. A fiatal sikerre éhes karrierista, aki gyakran hoz hirtelen, meggondolatlan döntéseket, aminek zsenialitása és művészete látja kárát. Az idős Leonardo ennek az életstílusnak tart tükröt. Ismertetője szerint a darab megrázó fordulattal végződik: Leonardo híres művének, Az utolsó vacsorának a befejezésekor szembesül saját szellemi tékozlásával.

A Meskó Zsolt által rendezett produkció erősen épül Leonardo más híres festményeire, a Mona Lisától kezdve a Sziklás Madonnáig, számtalan kép megelevenedik a színpadon és a Vitruvius-tanulmánnyal is sokat játszanak a koreográfiákban. A díszlet, a jelmezek és a cselekmény is modern stílusban közelíti meg a reneszánszt, a szereplők - a Czomba Imre által jegyzett - mai zenére táncolnak.

Román Sándor, az ExperiDance alapító-koreográfusa korábban elmondta az MTI-nek, hogy az április 17-i bemutatót követően a 24 táncost felvonultató produkció nemzetközi premierje a milánói világkiállításon lesz. Leonardo mesterművét, Az utolsó vacsorát Milánóban lehet megnézni, ezért a város sajátjának tekinti a témát - mutatott rá a koreográfus. Mint hozzátette, a magyar közönség is nagyon szereti az olasz életérzést: a társulat első ilyen témájú darabját, a Szenvedélyem, Velence című produkciót egy éve játsszák telt ház előtt a RaM Colosseumban.

Az Én, Leonardo premierjére már megtelt a RaM Colosseum színházterme, ám április 19-én újabb két előadásra válthatnak jegyet az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.