Különleges műsorsorozat

Kis éji elektronika: Anima Night Session az Orfeumban

Különleges műsorsorozattal lép fel április 15-től a fővárosi Orfeumban az Anima Sound System. A hazai elektronikus zenei színtér kiemelkedő formációja öthetente áthangszerelt dalokból összeállított koncerttel várja a közönséget a helyszínen.

2015.04.11 16:30MTI

Az érzelmektől túlfűtött est nemcsak egyedi hangzású Anima-slágerekben bővelkedik, hanem merít a hazai és külföldi könnyűzene legjobbjaitól, izgalmas animás adaptációban - fogalmazott Prieger Zsolt, a zenekar alapítója az MTI-nek.

A rendhagyó műsorban az élőzene és az elektronikus dallamok alkotnak elegyet. "Az áthangszerelt számokból kiderül, hogy a funky és a soul, Katona Klári és Rihanna, a jazzy hiphop és a szerelmes dalok jól megférnek egymás mellett".

Az Anima Sound System 1993-ban alakult Szombathelyen, igényes popzenéjét társadalomkritikus attitűddel, a szabadságjogok melletti kiállással párosította. A csapat első kazettája 1994-ben jelent meg, készítettek számos filmzenét, remixet, feldolgozták a magyar himnuszt, volt lemezük Amerikában, játszottak angliai klubkoncerteken, dolgoztak az Asian Dub Foundationnel, De-Phazzal, a Transglobal Undergrounddal, Terry Lee Brown Jr-ral, a Twin Peaks sorozat zenei producerével, Kim Cascone-nal. A zenekar legutóbbi, tizedik lemeze Gravity and Grace címmel tavaly decemberben jelent meg.

A csapatban Prieger Zsolt mellett Prieger Fanni, Prieger Szabolcs, Németh Gergely és Gergácz Gábor szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.