Koncert világsztárokkal

José Cura és Rost Andrea együtt lépnek fel Győrben

A világhírű argentin tenor, José Cura, valamint a Kossuth- és Liszt-díjas Rost Andrea operaénekesnő a Győri Filharmonikus Zenekarral adnak koncertet május 3-án a győri Audi Arénában.

2015.04.11 06:33MTI
Facebook/Győri Filharmonikus Zenekar

A zenekar igazgatója, Fűke Géza elmondta, hogy az anyák napi gálán az operairodalom legszebb és legismertebb művei hangzanak el, többek között Puccini, Verdi, Rossini és Leoncavallo közismert műveiből.

A 19 órakor kezdődő koncertet Berkes Kálmán klarinétművész, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője dirigálja. Az igazgató hozzátette, hogy Rost Andreával rendszeresen adnak közös koncertet, ám José Cura először lép fel a zenekarral.

Fűke Géza elmondta azt is, hogy a győri zenekar szombaton Bécsben, a Musikvereinben játszik. A patinás teremben Perényi Miklós gordonkaművésszel Dvorák h-moll gordonkaversenyét és Csajkovszkij 6. szimfóniáját adják elő, Berkes Kálmán vezényletével.

A Győri Filharmonikus Zenekar jogelődjét, a győri Ének- és Zeneegyletet 1862-ben a világhírű, győri születésű karmester, Richter János édesapja, Richter Antal alapította. 1968-ban koncertzenekarrá alakult az együttes. Felléptek Európa szinte valamennyi országában, valamint Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.