Programajánló

Kibővíti programkínálatát a gerersdorfi skanzen

Kibővíti programkínálatát a Burgenlandban található Gerersdorfi Szabadtéri Múzeumok Egyesülete, új kiállítások mellett több kurzus is látogatható idén nyártól.

2015.04.10 03:30MTI

A szabadtéri múzeumegyüttes 32 nádfedeles lakóházat és mezőgazdasági célra használt épületet vonultat fel, amelyek a 18. és 19. századi életmódot mutatják be.

Az idén nyáron kibővítet kurzuskínálatban többek között fafaragó, restaurátor, kárpitozó, fotó, kosárfonó, üvegező, kerámiakészítő és ötvös-képzések is megtalálhatók. A tanfolyamok június 8-tól kezdődnek, az áruk attól is függ, hogy egynapos vagy akár egyhetes oktatáson vesz részt a jelentkező.

Az idei kiállítások Dél-Burgenlandban alkotó művészek munkáit mutatják be. Április 18-től Eduard Hois bőrből készült képei tekinthetők meg, június 6-tól Adi Schmölzer festő- és grafikusművész, augusztus 9-től Peter Skubic ékszerész alkotásai láthatók.

Április 30-án májusfát állítanak a múzeum területén, június 20-án pedig dél-burgenlandi zenész-napokat tartanak, amikor nemcsak a régióra jellemző zenei világot, hanem a gasztronómiai jellegzetességeket is bemutatják.

Augusztus 29-én Mercedes Echerer magyar származású színésznő dzsessz- és világzenei dallamokkal és történetekkel idézi fel a Duna-menti népek történelmi hagyományát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.